Ett hus med utsikt - dagbok från vårt bygge

Ett hus med utsikt - dagbok från vårt bygge

tisdag, juni 12, 2007

John har varit inne i huset och rekat

Installationerna har kommit en bra bit på vägen! Elektrikern och VVS-killen har avslutat första etappen i huset och John har varit där och tittat och fotograferat var alla ledningar går innan de sätter dit innertaket och dubblerar väggar. För taket i vardagsrummet har vi bett elektrikern att bara dra fram elen för att vi ska sätta infällnadsspotar där senare, kan ju vara bra att veta exakt position var elen finns då...! Det är för övrigt vi själva som bestämt varje enskilt uttag och placering i hela huset.
Här syns VVS- och elledningar i taket på entréplanet
Från övre plan. De två stegarna till vänster är byggarnas tillfälliga väg upp på övervåningen. Trappan Baseline 15 från SCC har inte levererats ännu.

Vi ska ha två handfat i duschrummet på övre plan. På bilden syns vatten- och avloppsrör för dessa.
Vi har gjort lite detaljändringar i sista stund. Vi har bytt till tvårörssystem för radiatorerna på övre planet. Det är mer effektivt tillsammans med en värmepump (frånluftsvärmepump ingår) och hindrar exempelvis att övriga radiatorer blir kalla om man skulle vilja stänga av ett element tidigare i slingan. Vi har också bett Urban (byggmästaren) att ta upp en öppning för skjutdörrsgarderob på övre plan i sovrummet och stänga igen dörröppningen från hallen. Såg att de gjort så på huset i Trånghalla (se tidigare blogginlägg) och vi kände att vi ville ha det så också. Byggarna hade dock redan gjort klart för dörröppningen i hallen men sätter igen den. Vi får betala ca 600:- extra, en överkomlig summa! Vi har också flyttat en radiator i sovrummet på övre plan till ytterväggen vid den franska balkongen. John ringde Götenehus och frågade om radiatorerna redan var beställda och de visade sig att de var reserverade men att det gick att ändra storlek samt koppeltyp. Tur var det för annars hade VVS-firmans jobb blivit dyrare om de skulle beställt radiator och koppel själva!

Inga kommentarer: