Ett hus med utsikt - dagbok från vårt bygge

Ett hus med utsikt - dagbok från vårt bygge

onsdag, april 11, 2007

Stomresning

Klockan 7 på morgonen var vi på plats på tomten för att se när vårt hus skulle levereras - mycket spännande! De hade redan börjat lasta av lite material och vi kunde se några väggar till huset på lastbilen. Det stora 24-metersekipaget som gått från Götene med hela huset kom inte upp för vår backe (vilket vi visste innan) så det hade parkerat en bit bort (kyrkans parkering) och där skedde omlastning till två mindre lastbilar.
Första väggen att monteras blev den som skulle bli gaveln till Isaks rum, se första bilden.

Vädret var bra, soligt och ganska varmt, men det blåste mycket vilket var lite jobbigt för kranföraren. Det fladdrade till rejält i plasten som satt runt väggelementen när han lyfte upp dem ovanför träden.
Alltid händer det något - vid 9-tiden gick en av lastbilarna sönder. Den körde nerför vår backe och började sen låta väldigt konstigt. Föraren stängde av tändningen och försökte sen att starta men motorn gick inte igång. Linnéa hörde hur han satt i förarhytten och ringde till brandkåren (!!!). Han var orolig för att lastbilen skulle börja brinna! Med Johns hjälp fick han tyst på det som lät (batteriet kopplades ur) och brandfaran var över... eller. Det kom i alla fall förbi en liten brandbil för att kolla läget en stund senare och då var det lugnt! Den här lastbilen blockerade hela vägen från ena hållet så John fick visa den andra lastbilens förare hur han skulle åka för att komma runt. Några grannar på väg till jobbet fick vända och köra den andra vägen också.

Johns föräldrar kom förbi och tittade och vi bjöds allihopa på fika i lusthuset hos Sune och Marianne, våra närmsta grannar. Det var härligt att sitta ner en stund i lä! "Gubbarna" hade tagit lunch sedan alla väggar på nedre plan monterats. Nu var det dags för ställningsbyggarna att sätta upp en byggställning på baksidan så att plan 2 skulle kunna monteras.


När vi kom tillbaka efter vår lunch så var hela överplanets golv på plats. Byggmästaren Urban berättade att de tänkt montera alla väggarna på det övre planet innan de gick hem idag. Taket tar de imorgon. Klockan 17.30 ungefär så stod alla ytterväggarna på plats och vi åkte hem.



Här är det vardagsrummets fönster och pardörrar på baksidan som hänger i kranen.


Hela bakre långsidan på plats.


Sista väggen monteras (till vårt blivande sovrum - när barnen blivit större!)

Inga kommentarer: